POLATLI’YA MÜJDE: HATTA SU VERİLDİ

Polatlı’yı kesintisiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşturacak olan 100 kilometrelik içme suyu hattının yapım çalışmalarında son aşamaya geçildi.

Bir yandan hattın kalan 5 kilometrelik kısmında çalışmalar hızla ilerlerken, bir yandan da Yenikent’ten hatta branşman bağlanarak su dolum işlemi başlatıldı. Şu anda 6 kilometresine kadar su ulaşan hattın, şubat ayının ortasına doğru tamamen dolması beklenirken suyun bölgeye ulaşmasıyla açılış töreni de yapılacak.

Göreve geldiğinde Polatlı halkının uzun yıllardır yaşadığı su çilesini bitireceğini müjdeleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sözünü tuttu.

Başkente su sağlayan İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden Polatlı ilçesine su iletecek 100 kilometrelik ana isale hattının yaklaşık 95 kilometresi tamamlandı. Son 5 kilometrenin de bitirilmesi ile 30 yıldır su krizi ile boğuşan Polatlı’da; şubat ayının ortalarında artık musluklardan sağlıklı, temiz ve kaliteli içme suyu kesintisiz şekilde akacak.

DEV PROJEYE COŞKULU AÇILIŞ 

Dev proje kapsamında son olarak Sincan Yenikent’ten hatta branşman bağlanarak su dolum işlemi başlatıldı. Şu anda 6 kilometresine kadar su ulaşan hattın şubat ayının ortasına doğru tamamen dolması planlanıyor. Hattın dolması ile Polatlı’nın 30 yıllık su çilesi artık tarihin derinliklerine karışacak ve Polatlı’da hattın açılışı coşkulu bir törenle kutlanacak. 

Dev proje, Etimesgut ilçesinin bir kısmı, Sincan Saray TOKİ bölgesi, Yenikent, Temelli, Anayurt Mahallesi, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Dökümcüler OSB, Başkent OSB ve Polatlı’nın tamamına hitap ettiği için totalde 1,5 milyon kişiye kesintisiz içme suyu sağlayacak.

PROJENİN GÜNCEL MALİYETİ

 “İvedik-Temelli-Polatlı Arası İçme Suyu İletim Hattı, Depo, Terfi İstasyonları ve Tesislerin Yapım İşi” projesinin güncel maliyeti 2 milyar 375 milyon 374 bin 594 TL tutuyor. ASKİ yetkililerinin verdiği bilgiye göre büyük çaplı hatlar, kentte hep merkezi noktalardan geçtiği için ekipler, vatandaşa fazla rahatsızlık vermeden, trafiği aksatmadan ve çevre kirliliğine de neden olmadan özenli bir çalışma yürüttü. Yıllardır oluşan altyapı yoğunluğu, geçmiş dönemlerde yapılan altyapı imalatlarının yerlerinin haritalarda tam ve doğru olarak işlenmemiş olması, yeni açılan yolların trafik yoğunluğu nedeniyle özellikle belli noktalarda çok zorlanan ekipler, sisteme zarar vermemek için mevcut hatları koruyarak özellikle şehir merkezlerinde çok dikkatli imalatlar gerçekleştirdi.

Haber Fotoğrafları