ASKİ, İVEDİK POMPA İSTASYONU’NA ÇATI TİPİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ KURMAK İÇİN DÜĞMEYE BASTI

ASKİ Genel Müdürlüğü, İvedik Pompa İstasyonu çatısına güneş enerji santrali kurmak için ihaleye çıkıyor.

Tesiste bulunan iki adet içme suyu deposu üzerine kurulacak 5 MW Güneş Enerjisi Santrali ile pompa istasyonunun harcadığı elektriğin yüzde 65’inin karşılanması hedefleniyor. “İvedik Pompa İstasyonu Çatı Tipi Güneş Enerjisi Santrali Yapım İşi” ihalesi ise 15 Mart 2024 tarihinde saat 11.00’de ASKİ Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek.

     Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte çevre dostu enerji kaynaklarının kullanımını tesislerinde yaymaya ve yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

    ASKİ Genel Müdürlüğü, İvedik Pompa İstasyonu ile tesiste bulunan iki adet içme suyu deposunun çatısına güneş enerji santrali kurmak için harekete geçti. Kurulacak 5 MW Güneş Enerji Santrali ile İvedik Pompa İstasyonu’nun elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 65’inin karşılanması bekleniyor.

 İHALE 15 MART 2024 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

     İvedik Pompa İstasyonu Çatı Tipi Güneş Enerjisi Santrali Yapım İşi ihalesi, 15 Mart 2024 tarihinde saat 11.00’de ASKİ Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyen firmalar https://www.aski.gov.tr/tr/IhaleDetay.aspx?ID=3470 adresi üzerinden ihale detaylarına ve katılım şartlarına ulaşabilecek.