KEÇİÖREN FATİH VE CUMHURİYET CADDELERİNDE YAŞANAN SEL MANZARASI SON BULUYOR

ASKİ Genel Müdürlüğü, yoğun yağışlarda Keçiören Belediyesi önünde yaşanan sel taşkınlarını ortadan kaldırmak için düğmeye bastı. 2013 yılında gerçekleştirilen Çubuk Çayı ıslah çalışmaları sırasında yağmur suyu hattının çaya deşarj kısmının tahrip edilmesinden kaynaklanan sorun, ASKİ ekiplerinin çalışması sonucu giderildi.

 

   Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKi) Genel Müdürlüğü, yoğun yağışlarda Keçiören Belediyesi önünde yer alan Fatih Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’nde yaşanan sel görüntülerini ortadan kaldırmak için çalışma başlattı.

   ASKİ ekipleri, sel taşkınlarına sebep olan sorunun, 2013 yılında gerçekleştirilen Çubuk Çayı ıslah çalışmaları sırasında yağmur suyu hattının çaya deşarj kısmının tahrip edilmesinden kaynaklandığını tespit etti. Tespitin ardından gerçekleştirilen çalışmalarla, tahrip edilen kısmın tekrar Çubuk Çayı’na deşarjı sağlanarak sorun çözüme kavuştu.

 

YAĞMUR SUYU HATTININ DEŞARJ BAĞLANTISININ OLMADIĞI TESPİT EDİLDİ

   ASKİ, Keçiören ilçesinde yer alan Güçlükaya Mahallesi Fatih Caddesi (Şelale önü-FTZ AVM önü) ve Cumhuriyet Caddesi kesiminde yoğun yağmurlu havalarda yaşanan sel ve su taşkınlarını gündemine aldı. Sorunun yaşandığı bölgede inceleme yaparak kazı çalışması başlatan ekiplerin çalışmalarını, ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay da yerinde denetledi. Mevcut boru ve yağmur suyu baksı içerisinde kamera ile yapılan incelemede, söz konusu yağmur suyu hattının deşarj bağlantısının olmadığı tespit edildi. Bölgedeki sel taşkınlarının, yağmur suyu hattı çalışmadığı için meydana geldiği anlaşıldı.

 

2013 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇALIŞMALARDAN…

   ASKİ ekipleri sorunun, 2013 yılında gerçekleştirilen Çubuk Çayı ıslah çalışmaları ve Ihlamur Vadisi Projesi kapsamında, mevcut yağmur suyu hattının çaya deşarj kısmının tahrip edilmesinden kaynaklandığını tespit etti. Ekipler, tahrip edilen kısmın tekrar Çubuk Çayı’na deşarjını sağlayarak sorunu çözdü.

Haber Fotoğrafları