MANSUR YAVAŞ: “AFETİN YARALARINI SARMAK İÇİN ARALIKSIZ ÇALIŞACAĞIZ”

Ankara Büyükşehir Belediyesi, meydana gelen depremlerin ardından teyakkuza geçti. Sosyal medya hesaplarından yaptığı videolu paylaşımda; Ankara İtfaiyesi başta olmak üzere ABB’nin tüm birim ve iştiraklerinden 129 araç ve 339 personelin deprem bölgelerine doğru yola çıktığını kaydeden ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Afetin yaralarını sarmak için tüm devlet kurumlarıyla koordineli bir şekilde aralıksız çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta arka arkaya meydana gelen depremlerin ardından tüm birimlerini ve imkânlarını seferber etti.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilde birden etkisi hissedilen depremin ardından ABB ekipleri afet bölgesine doğru yola çıktı.

 

YAVAŞ: “RAKAM HER GEÇEN DAKİKA ARTIYOR”

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin deprem bölgelerine doğru yola çıktığını sosyal medya hesaplarından yaptığı videolu paylaşımla duyuran Mansur Yavaş, toplamda 129 araç ve 339 personelin bölgeye doğru yola çıktığını ifade etti.

İlk etapta Ankara İtfaiyesi’nin 2 kurtarma aracı ve 20 personelinin uçakla bölgeye sevk edildiğini kaydeden Yavaş, “Akabinde yine Ankara İtfaiyemizden aralarında K9 kurtarma köpekleri ve kurtarma araçlarının da olduğu toplam 21 araç 89 mesai arkadaşımız bölgeye hareket etti” dedi.

Bölgedeki çalışmalara destek olması amacıyla Fen İşleri Daire Başkanlığına ait 126 personel ve 72 aracın da yola çıktığını sözlerine ekleyen Yavaş, açıklamasına şöyle devam etti:

“Sosyal Hizmetler Dairemiz 5 araç 20 personel, BELPA şirketimiz 2 TIR, 1 mobil mutfak, 12 araç ve 42 personel, ASKİ 7 TIR, Seğmen Su 1 TIR, Kent Estetiği 4 araç 8 personel, Halk Ekmek ise 2 mobil ekmek fırını ve 16 personel ile yola çıktı. Ankara Büyükşehir Belediyemizden şu ana kadar 129 araç 339 personel deprem bölgesine hareket etti. Bu rakam her geçen dakika artıyor. Ayrıca bölgeye sağlık malzemeleri, battaniye, jeneratör, mobil tuvalet, çocuk bezi, ayakkabı, mont ve fenerli powerbank gibi ihtiyaç duyulabilecek destekleri de gönderiyoruz. Afetin yaralarını sarmak için tüm devlet kurumlarıyla koordineli bir şekilde aralıksız çalışmaya devam edeceğiz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum.”

Haber Fotoğrafları