Kurtboğazı-Eğrekkaya-Akyar Baraj Havzaları Sistemi Koruma Planı Hazırlama ve Özel Hüküm Belirleme Projesi Çalışmalarına Başlandı

ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından, Ankara’ya su temin edilen önemli su kaynaklarından Kurtboğazı-Eğrekkaya-Akyar Baraj Havzaları Sistemi için Koruma Planı Hazırlama ve Özel Hüküm Belirleme çalışmalarına, yapılan ihaleyi kazanan müteahhit firma ile sözleşme imzalanarak, başlandı. 

Genel Müdürümüz Prof. Dr. Cumali Kınacı imza töreninde yaptığı konuşmada, “içme suyu kalitesinin korunmasının su havzasından başladığını, her havzanın ayrı bir özellik gösterdiğini, kirletici yük ve cinslerinin her havzada farklı olduğunu, bu sebeple bütün su havzaları için aynı koruma hükümleri getirilmesinin uygun olmadığını, bu tür uygulamanın hem su kalitesini korumada yetersiz kaldığını, hem de havzada yaşayanlara bazen gereğinden fazla yük getirdiğini, bu sebeplerle her su kaynağı için ayrı ayrı koruma planı hazırlamaya başladıklarını”, söyledi. 

Prof. Dr. Kınacı, daha önce başlayan Çamlıdere Barajı - Işıklı Regülatör Havzaları ile Kurtboğazı-Eğrekkaya-Akyar Baraj Havzaları Koruma Planı hazırlama çalışmalarına ilaveten 4 Aralık 2018 tarihinde ihalesi yapılacak Çubuk-2 ve Kavşakkaya Baraj Havzaları Koruma Planı Hazırlama ve Özel Hüküm Belirleme çalışmalarına da 2019 başından itibaren başlamayı planladıklarını” ifade etti.

Haber Fotoğrafları