GENEL MÜDÜRÜMÜZ PROF. DR. CUMALİ KINACI, ATIK SU, YAĞMUR SUYU VE İÇME SUYU HATLARINDA YAPILAN YENİLEME ÇALIŞMALARINI YERİNDE DENETLEDİ

Genel Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda birçok bölgede atık su, yağmur suyu ve temiz su hatlarında değişim yapılmaktadır.  Bu çalışmalardan bazıları , arızaların ve su kayıp kaçaklarının  sık yaşandığı “Tıp Fakültesi Caddesi ve Münzeviler caddesinde yapılan içme suyu imalatı, Mamak (TE1) 15 000 m3 kapasiteli su deposu yapımı  ile Tunalı Hilmi Caddesi ve İran Caddesinde yağmur suyu ve atık su imalatı” çalışmalarıdır.          

 “Tunalı Hilmi Caddesi ve İran Caddesi Yağmur Suyu ve Atık Su İmalatı” projesi çalışmaları kapsamında, 2 bin 75 metre uzunluğunda atık su hattı ile bin 833 metre uzunluğunda yeni yağmur suyu hattı yapılacaktır. Çalışmaları yerinde denetleyen Genel Müdürümüz Prof. Dr. Cumali KINACI tarafından;  ‘‘Bu bölgede yaşanan nüfus artışına karşılık altyapının aynı kaldığı, değiştirilmeyen ve kapasitesi arttırılmayan hatlarda zamanla tıkanmalar ve çökmeler meydana geldiği, bu sorunların giderilmesi ve altyapı kapasitesini arttırmak için yerleşimin, trafiğin ve cadde boyunca ticari işletmelerin yoğun olduğu bu bölgede başlayan altyapı yenileme çalışmaları Tunalı Hilmi Caddesi ve İran Caddesinin tamamında gerçekleştirileceği” belirtilmiştir.        

 “Tıp Fakültesi Caddesi ve Münzeviler Caddesinde devam eden içme suyu hattı imalatı” çalışmalarında; Tıp Fakültesi Caddesinde 1.917 metre, Münzeviler Caddesinde 1.108 metrelik eski içme suyu boruları değiştirilmeye başlamıştır.  Ayrıca Mamak ilçesinde 15.000 m3 kapasiteli su deposu  imalatına da başlanmıştır. Genel Müdürümüz  Prof. Dr. Cumali KINACI, içme suyu hatları ve su deposu yapımını yerinde denetleyerek; ‘‘Artan nüfusa karşılık içme suyu hattının yetersizliği ve boruların ekonomik ömrünü tamamlamasından dolayı su kayıp ve kaçaklarına neden olmaktadır. Eski boruların yerine 50 yıllık uzun ömürlü su darbesine ve yer hareketlerine dayanıklı 500 mm’lik düktil borular döşenmektedir. Yapılan çalışmalar ile en önemli amacımız, yüksek bölgelerdeki vatandaşlarımızın evlerine içme suyunu ulaştırabilmek ve şebekelerde yaşanan su kayıp kaçağının önüne geçmek’’ olduğunu belirtmiştir.

Haber Fotoğrafları