GENEL MÜDÜR ERDOĞAN ÖZTÜRK: ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ BU KONUDA ÇOK HASSAS

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, her sağanak yağış sonrasında sele teslim olan Sıhhiye’deki Sağlık Mahallesi için harekete geçti. Bölge esnafını ziyaret eden ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, aşırı yağışlarda yaşanan su baskınlarını önlemek için Marmara, Sağlık ve Halk Sokaklara ilave özel su alma yapıları inşa edileceğini belirterek,  “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş, bu konuda çok hassas. ASKİ olarak çözüm için buradayız” dedi.

Sıhhiye’de Sosyete Pazarı’nın bulunduğu bölge (Sağlık Mahallesi), yıllardan bu yana aşırı yağışlarda benzer görüntülere sahne oluyor. ASKİ Genel Müdürü Öztürk, ekibiyle birlikte tekrarlayan sel ve su baskınları nedeniyle iş yerleri zarar gören ve büyük sıkıntı yaşayan Marmara, Sağlık ve Halk Sokak esnafı ile bir araya geldi. Sosyete Pazarı etrafındaki iş yerlerini dolaşarak, esnafın sıkıntılarını dinleyen Öztürk’e ziyaretinde Ankara 1. Bölge Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanı Yılmaz Şengül ve Kanal İnşaat Dairesi Başkanı Oğuz Alsancak da eşlik etti.

“SORUNU ÇÖZECEĞİZ VE ARTIK BÜYÜK SIKINTI YAŞANMAYACAK”

Esnaf ile sohbet eden ve bol kazanç dileyen Öztürk, bölgede tekrarlayan su baskınları konusunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın son derece hassas olduğunu dile getirdi. Öztürk, “Sayın Başkanımızın talimatıyla çözüm adına geldik. İnşallah bu sorunu kısa sürede çözeceğiz ve burada bir daha böyle büyük sıkıntılar yaşanmayacak” dedi.

İNCESU DERESİ’NE BAĞLI YAĞMUR SUYU HATLARI DA REHABİLİTE EDİLECEK

Bölgedeki mevcut hatların bakım, onarım ve temizliğinin yapılacağını, ayrıca söz konusu sokaklara ilave özel ızgara yapıları inşa edileceğini aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

“Burası yıllardır her yağmur yağdığında mevcut dükkânların zarar gördüğü bir nokta. Bölgede altyapı ile ilgili bir sıkıntı olduğu bariz ortada. Tabii bunu üst tarafta kurulan pazar da tetikliyor. Marmara, Sağlık ve Halk Sokakların olduğu kesim, fiziki olarak bölgenin en çanak noktasını oluşturduğu için aşırı yağışlarda sel sularının etkisi altında kalıyor. Mevcut yağmur suyu hatları gelen yüksek debiyi karşılayamıyor. Bu nedenle özel ızgara yapıları tesis edeceğiz. Sel sularının bertaraf edilerek kapalı mecraya aktarılması için çalışma başlatıyoruz. Ayrıca İncesu Deresi’ne bağlı yağmur suyu hatlarını da rehabilite ederek çaplarını büyüteceğiz. Abdi İpekçi Parkı içindeki bağlantı noktasına da gerekli müdahale yapılacak ve yağmur suyu hatları deşarjı rahatlatılacak.”

Öztürk,  park sahasının doğal sit alanı olması nedeniyle gerekli izinlerin alınmasını beklediklerini belirterek, çalışmaların en kısa süre içinde başlayacağını söyledi.

“25 SENELİK ESNAFIM İLK DEFA YANIMIZA BİR YETKİLİ GELDİ”

Bölgede 25 senedir esnaflık yaptığını ifade eden Hamza Küçük, “Rögarlar tamamen kapanıyor ve iş yerlerimizi su basıyor. Son olayda dükkânımın ön kısmında 60 santim, içinde ise 5 santim su vardı. Belli bir zararımız oluyor. 25 senelik esnafım ve ilk defa bölgemize belediyeden yetkililer geldi. Böyle bir çalışma başlatılacağı için ASKİ Genel Müdürümüze çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Esnaf Fazıl Şentürk de, rögar tıkanınca yüzeyden gelen suyun arkadaşının iş yerine dolduğunu ve bütün makinelerin zarar gördüğünü anlattı.

Bölgede 3 dükkânı bulunduğunu aktaran esnaf Fatoş Alyanak ise “Seli yaşayıp görmeniz lazım anlatmak mümkün değil. Her şey 3-5 dakikada oluyor. Kanal giderlerinin olduğu noktalar tıkandıkça zaten içeriden koku gelmeye başlıyor. Kanallar biriken malzeme ile balçık haline geliyor. Kanal ve ızgaraların üzerine atılan poşetler nedeniyle suyun gidecek yeri kalmıyor. Trafikte ciddi problem. Bu yoldan o an bir otobüs geçerse bütün her şey dalga etkisiyle iş yerlerinin içine giriyor” dedi. Alyanak, şöyle konuştu:

“Son olayda 48 saat boyunca aralıksız buradaydım. Sigorta şirketleriyle verdiğimiz savaş da ayrı dert. Son bir buçuk senedir bir problem yaşamadık ama her yağmurda, ‘Artık bir şey olmasın’ diye tedirginiz. Gece her telefon çaldığında ‘Yine bir problem mi var?’ diye uyanmak istemiyoruz. Çözüm üretilirse çok mutlu olacağız.” 

Haber Fotoğrafları