ELEKTİRİK KESİNTİSİNE BAĞLI SU KESİNTİSİNE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

     Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Başkent Enerji Dağıtım Şirketinin sorumluluğunda bulunan Keçiören ilçesi Kuşcağız Mahallesi 387. Sokak’taki P12 Pompa İstasyonu Trafosu’nda meydana gelen patlama sonucu bölgede uygulanan su kesintisine ilişkin açıklama yaptı.

     ASKİ Genel Müdürlüğü, Enerji Dağıtım Şirketinin trafoyu yaklaşık 3 günde onarması nedeniyle depodaki su miktarının azaldığını ve bazı bölgelerde su kesintisi yaşandığını bildirdi. Yetkililer, bölgedeki vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve depodaki su seviyesinin yükseltilmesi için tankerlerle su takviyesinin yapıldığını kaydettiler.

      ASKİ tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

    “Yenimahalle ve Keçiören ilçelerine bağlı 20’ye yakın mahallede 26 Kasım 2021 Cuma günü P12 Pompa İstasyonu’nda Başkent Enerji Dağıtım Şirketine bağlı trafoda patlama meydana gelmiştir.

     Trafonun onarım çalışmaları hakkında şirket tarafından verilen saat ve süreler her seferinde değişerek, onarım çalışmaları yaklaşık 3 gün sürmüştür. Buna bağlı olarak da bölgeyi besleyen P12 deposundaki su miktarı yoğun kullanım nedeniyle azalarak, su kesintilerinin süresini uzatmıştır.

      Bölgedeki vatandaşlarımızın su kesintilerinden en az şekilde etkilenmesi için ASKİ Genel Müdürlüğü olarak depoyu tankerlerle sürekli besleyerek, su seviyesi korunmaya çalışılmıştır. 

      Vatandaşlarımızın benzer durumlarla karşılaşıp, aynı sorunları yaşamaması için dağıtım şirketi tarafından P12 Pompa İstasyonu’na enerji sağlayan trafoda en kısa sürede güç artırımı yapılması gerekmektedir.

      Vatandaşlarımıza bu süreçte gösterdikleri anlayış ve sabır için teşekkür ederiz.”