“ÇAMLIDERE BARAJI VE GEREDE IŞIKLI REGÜLATÖRÜ HAVZALARI KORUMA PLANI VE ÖZEL HÜKÜMLERİ” YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

“ÇAMLIDERE BARAJI VE GEREDE IŞIKLI REGÜLATÖRÜ HAVZALARI KORUMA PLANI VE ÖZEL HÜKÜMLERİ” YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
      
          Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Ankara’daki 11 baraj ve gölet havzasındaki su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımının sağlanması için harekete geçti.  
         
Bu kapsamda ilk olarak Ankara’ya içme suyu sağlayan en büyük baraj olan Çamlıdere Barajı ve Gerede Işıklı Regülatörü havzaları için “koruma planı” hazırlandı.  ASKİ Çevre Koruma ve Su Havzaları Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı koruma planı ve özel hükümler projesi, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandı. Plan, Ankara Anayurt ve Bolu Köroğlu gazetelerinde 27 Şubat 2020 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girdi.  

“İçme-Kullanma Suyu Havzaların Korunmasına Dair Yönetmelik” çerçevesinde Başkent’e içme ve kullanma suyu temin edilen baraj havzalarının korunması, kirlenmesinin önlenmesi, kirlenmiş ise iyileştirilmesi ve sürdürülebilir kullanımının sağlanması amacıyla her bir baraj için “İçme-kullanma suyu havzası koruma planı” oluşturulması gerekmektedir. Bu kapsamda ASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Su Havzaları Dairesi Başkanlığı tarafından “Çamlıdere Barajı ve Gerede Işıklı Regülatörü Havzaları Koruma Planı ve Özel Hükümleri Projesi” tamamlanarak, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin onayının ardından yürürlüğe girmiş oldu.  
 
ASKİ Genel Müdürlüğü, “İçme ve Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına Dair Yönetmelik” kapsamında,  son tarih olan 2022 yılına kadar diğer içme suyu barajı ve göletleri için de koruma planı ve özle hükümleri tamamlamayı hedeflemekte olup, hâlihazırda 5 baraj ve göletin projesini devam ettirmektedir. 

Çamlıdere Barajı ve Gerede Işıklı Regülatörü Havzaları Koruma Planı ve Özel Hükümleri ’ne buradan ulaşabilirsiniz.


Haber Fotoğrafları