“Çamlıdere Barajı – Işıklı Regülatörü Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirleme Projesi” Halk ve Paydaş Kurumlar İkinci Katılım Toplantısı Düzenlendi

Genel Müdürlüğümüz tarafından Ankara iline içme ve kullanma suyu temin eden ve edilmesi planlanan yer altı ve yerüstü su kaynaklarının korunmasına yönelik başlatılan “İçme-Kullanma Suyu Havzaları Koruma Planları ve Özel Hüküm Belirleme Çalışmaları” nın ilk etabı olan “Çamlıdere Barajı ve Gerede Işıklı Regülatörü Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirleme Projesinin 2. Katılım Toplantısı 16.01.2019 çarşamba günü Ankara’da gerçekleştirildi. 

Halkımız ile proje paydaşlarının bilgilendirilmesi ve sürece dâhil edilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıya Gerede Belediye Başkanı, ASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Çevre Koruma ve Su Havzaları Dairesi Başkanlığı, projenin yüklenici firması, Gerede ve Çamlıdere İlçelerimizin havza alanında kalan mahalle muhtarları ile paydaş kurum ve kuruluşların temsilcileri katılım sağlamıştır. 

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahir ÖZCAN; proje sayesinde “Koruma-Kullanma Dengesi” gözetilerek hem havzada yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini, hem de ilimize içme suyu sağlayan kaynakların korunacağını belirterek 2019 yılının Şubat ve Nisan ayları içinde düzenlenecek benzer toplantılarla projenin şekillendirileceğini, ilgili paydaşlardan ve halkımızdan gelen yazılı itirazların da değerlendirilip projeye son halinin verilmek suretiyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın onayına sunulacağını ifade etmiştir. 

ÖZCAN; ASKİ tarafından başlatılan “İçme-Kullanma Suyu Havzaları Koruma Planları ve Özel Hüküm Çalışmaları” projesinin 2. Grup aşaması olan; “Kurtboğazı – Eğrekkaya-Akyar Barajları Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirleme Projesi” ihalesinin de 15.11.2018 tarihinde gerçekleştirildiğini ve yüklenici tarafından işe başlanıldığını, söz konusu projenin 18 ay süreceğini, 3. Grup olan “Çubuk-2 ve Kavşakkaya Baraj Havzaları Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirleme Projesi” ihalesinin ise 04.12.2018 tarihinde yapıldığını ve en kısa sürede bu projenin çalışmalarına da başlanılacağını belirtti. 

Projenin yüklenici kurucu ortağı Prof. Dr. Erdem GÖRGÜN ve Çevre Yüksek Mühendisi Meriç BÜTÜN ikincisi yapılan havza toplasında, proje hakkında bilgiler vermişlerdir.

Haber Fotoğrafları