BASIN AÇIKLAMASI

ASKİ’DEN ŞEREFLİKOÇHİSAR BELEDİYE BAŞKANI MEMİŞ ÇELİK’İN İDDİALARINA YANIT

Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Sayın Memiş Çelik’in sosyal medyada yer alan iddialarına ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine yönelik ASKİ Genel Müdürlüğü olarak yapılan açıklama şu şekildedir.    

“Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Memiş Çelik, sosyal medya hesaplarında geçtiğimiz günlerde meydana gelen su baskınlarıyla ilişkili olarak kurumumuzu itham altında bırakmış, kendilerine gösterilen tepkinin çeşitli siyasi parti üyelerinin başını çektiği topluluklar tarafından organize edildiği imasında bulunmuştur.

ASKİ, Cumhuriyetimizin en köklü kuruluşlarından biri olarak yıllardır Ankara halkına ilçe, köy ve belde ayırmaksızın hizmet ulaştırmakta, tüm imkânlarını seferber etmektedir. Geçmiş dönemlerde ihmal edilen merkeze uzak ilçelerimiz ve köylerimizin altyapı sorunları ise bir takvim çerçevesinde çözüme kavuşturulmakta, hazırladığımız 2054 yılına Ankaramızın geleceğini planlayan  Master Plan dâhilinde gelecekte sorun yaşamayacakları şekilde iyileştirilmektedir.

 Ankaramızın 25 yıllık eski yönetimi tarafından ihmal edilmiş tüm sorunlarının çözümü ciddi bir süreç gerektirmektedir. Zorlu pandemi sürecinde ne hanelerde ne de sağlık kuruluşlarında bir kriz meydana gelmemesi için 7/24 sahada bulunarak Ankara’yı dünya genelinde pandemiye karşı en iyi sınav veren şehirler arasına soktuk. ASKİ’nin geride bıraktığımız süreçteki önceliği yaşamı ve halk sağlığını tehdit eden eksiklikleri gidermek, kuraklıkla mücadele için gerekli su hatlarının yenilenmesi, uzatılması ve taşınması gibi konular olmuştur. Yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar Ankara’yı tehdit eden kuraklık konusunda da önemli adımlar atmamızı mümkün kılmıştır. Tüm bu çalışmaların arasında mevcut atık su hatlarının iyileştirilmesi, yenilenmesi ve açıktan akan kanalizasyon hatlarının da kapalı sisteme dahil edilmesi ayrı bir önem taşımaktadır. Bu kapsamda ASKİ olarak Şereflikoçhisar ilçemizde daha hayati öneme sahip bu konuya öncelik vererek 2019 Mayıs ayından itibaren altyapı yatırımlarını hızlandırdık.      

Sayın Memiş Çelik’in çağrıda bulunduğu Şereflikoçhisar ilçemizin ise eski yönetimler tarafından en çok ihmal edilen ilçelerimiz arasında yer aldığını  hatırlatarak, göreve geldiğimiz gün itibariyle Şereflikoçhisar İlçesinde;

- Kırsal mahallelerde 53 bin 123 metre uzunluğunda atık su hattı

-Merkez mahallelerde 32 bin 851 metre uzunluğunda toplam da  85 bin  metre atık su hattı yapılmış olup hatların yapımına devam edilmektedir.

Yaklaşık 20 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı yapımı planlanmakta olduğunu kamuoyu ve ilçe halkının bilgisine sunarız”

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

                                                                                     ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ