BAŞKAN YAVAŞ’ TAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Kıymetli hemşehrilerim;

Bir süredir hepimizi etkileyen pandemi süreci ve sonrasında normalleşme dönemi ile birlikte bir Kurban Bayramına daha tüm vatandaşlarımızla beraber erişmenin büyük mutluluğunu yaşıyorum.

Kurban Bayramımızın huzur ve güven içerisinde geçmesi amacıyla belediyemiz gerekli tüm tedbirleri alarak siz değerli Başkentlilere nöbetçi birimlerimizle hizmet vermeyi sürdürecektir. Mezarlıklardan şehitliklere, bulvarlardan havuzlara kadar kent genelinde bayram temizliği işlemleri devam ederken bayram boyunca merkez ve ilçelerimizde ekiplerimiz temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarına aralıksız devam edecektir.

EGO Genel Müdürlüğü’ne ait toplu taşıma araçlarında aldığımız karar doğrultusunda EGO otobüsleri, Metro ve ANKARAY’dan vatandaşlarımız bayram boyunca ücretsiz yararlanabilecektir. Mezarlıklara ek ring servisleri koyduğumuz Başkent’te, Zabıta ekiplerimiz ise gıda denetimlerini ara vermeksizin sürdürecektir.

ASKİ, Ankara İtfaiyesi ve Başkent 153 ekiplerimiz de bayram süresince 7/24 çalışarak siz değerli Başkentlilerin her türlü talep ve şikayetini çözüme kavuşturmak için mesai harcayacaktır. Bayram nedeniyle yolcu yoğunluğunun yaşandığı AŞTİ’de gerek güvenlik gerekse hijyen önemleri alınarak, vatandaşlarımızın seyahatlerini huzur ve temiz bir ortamda gerçekleştirmeleri için denetimler artırılmıştır.

Sosyal mesafe kuralından açık alanlarda maske kullanıma kadar tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı boyunca kendi kişisel hijyen önlemlerini almalarını, seyahate çıkacak vatandaşlarımızın da yolculuk esnasında emniyet kemerini takmalarını ve uykusuz yola çıkmamalarını rica ediyorum.

Aziz milletimizin Kurban Bayramını tebrik ediyor, bayramın başta Ankara olmak üzere ülkemiz için sağlıkla ve huzurla geçmesini temenni ediyorum.


Mansur Yavaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı