BAŞKAN YAVAŞ SÖZÜNÜ TUTTU: YÜZÜKBAŞI ANA İSALE HATTINDA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

ASKİ GENEL MÜDÜRÜ ERDOĞAN ÖZTÜRK: “HATTA SU VERİLMEYE BAŞLANDI”

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü’nün, Polatlı ilçesinin yaklaşık 30 yıllık su çilesini bitirmek için 120 saattir aralıksız sürdürdüğü su mesaisi tamamlandı. ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Polatlı’nın ana isale hattına su verilmeye başlandığını belirterek, “Yıllarca ertelenen, ihmal edilen sorunu çözdük. Polatlı halkına hayırlı uğurlu olsun” dedi. Büyükşehir Belediyesi ayrıca ihalesi tamamlanan Gerede suyunu 24 ay içinde Polatlı’ya getirmeyi planlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, öncelikli projeler arasına aldığı ve 30 yıldır su krizi ile yaşayan Polatlılara verdiği sözü tuttu. Yıllardır çözülemeyen ve Yüzükbaşı Terfi İstasyonu’ndan Polatlı’ya içme ve kullanma suyu sağlayan 83 kilometrelik hat üzerinde yürütülen bakım, onarım ve imalat çalışmalarının ilk aşaması tamamlandı. 11 Ekim 2020 Pazar gecesi saat 23.00’da ilçe halkına afiş ve anons araçlarıyla önceden duyurulan su kesintisi sonrası başlatılan çalışmalar, 16 Ekim tarihi itibarıyla bitirilerek, ana isale hattına su verilmeye başlandı.

POLATLILARA GÜZEL HABER

ASKİ ekiplerinin hat üzerindeki 16 nokta başta olmak üzere toplam 60 noktada gece ve gündüz aralıksız sürdürdüğü çalışmalar kapsamında 14 hat vanası, 21 tahliye vanası ve 22 vantuz yapıldı. Hattın en çok sorun çıkaran 100 metrelik kısmında yer alan (Özyurt Mahallesi) boruları da yenileyen ASKİ ekipleri, 120 saatlik su mesaisi gerçekleştirdi.

192 KİŞİLİK EKİP 7/24 ÇALIŞTI

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk çalışmaları ASKİ’nin Polatlı Yunak Yolu 14. kilometredeki iş sahasından yönetti. Çalışmalarda 192 kişilik ekip ve 150'ye yakın ekipmanın aktif şekilde yer aldığını belirten Öztürk, şu açıklamalarda bulundu: “Polatlılı vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına süreyi olabildiğince kısa tutmak için 4 gün süresince ekiplerimiz 24 saat gece gündüz aralıksız çalıştı. Yıllardan bu yana ertelenen ve ihmal edilen Yüzükbaşı hattında yenileme çalışmaları gerçekleştirerek, ilçede sürekli su kesintilerine neden olan sorunu çözdük. Yapım çalışmalarına kısa süre içinde başlanacak İvedik-Temelli-Polatlı İçme Suyu Projesinin tamamlanmasıyla birlikte ilçemizde kaliteli, sağlıklı ve kesintisiz su akmaya başlayacak.”

ASKİ’DEN COVID-19 HASTALARINA SU DESTEĞİ

ASKİ, su kesintisi nedeniyle vatandaşların ilçede mağduriyet yaşamaması için 50 tankerle ilçe merkezi dahil tüm mahallerde su takviyesinde bulundu. Pandemi sürecinde evlerinde tedavileri devam eden COVID-19 hastalarına da kolaylık sağlayan ASKİ ekipleri, su ihtiyaçlarını evlere servis yaparak karşıladı.

POLATLI’DA MUSLUKLARDA 24 AY SONRA GEREDE SUYU AKACAK

Kısa sürede Yüzükbaşı Mevkii’nden Polatlı’ya içme suyu sağlayan ana iletim hattını tamamlayan ASKİ Genel Müdürlüğü, Gerede suyunu ilçeye getirme projesi kapsamında ihalesi tamamlanan çalışma için düğmeye bastı. ASKİ, çalışmaları bu ay sonunda başlayacak olan “İvedik-Temelli-Polatlı Arası İçme Suyu İletim Hattı, Depo, Terfi İstasyonları ve Tesislerin Yapım İşi” projesi ile 2-2,5 yıl içinde 107 kilometre mesafeden Polatlı’ya suyu getirecek.

Haber Fotoğrafları