ASKİ’DE YENİ PERSONELE ORYANTASYON EĞİTİMİ

ASKİ’DE YENİ PERSONELE ORYANTASYON EĞİTİMİ… 


-ASKİ GENEL MÜDÜRÜ ERDOĞAN ÖZTÜRK, “HEM AMİRİNİZ HEM DE ÇALIŞMA ARKADAŞINIZ OLARAK SİZLERLE BİRLİKTE GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIM. ASKİ AİLESİNE HOŞ GELDİNİZ” 

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, kurumda göreve yeni başlayan personele yönelik oryantasyon eğitimi düzenledi. 

Eğitimde konuşan ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Ankaralılara bugüne kadar ulaştırılan hizmetin daha üst noktalara taşınması gerektiğini belirterek, “Hem amiriniz hem de çalışma arkadaşınız olarak sizlerle birlikte gece gündüz ayırmadan çalışacak anlayışta bir mesai arkadaşınız olacağımı bilmenizi isterim“ dedi. 

ASKİ Konferans Salonunda, gerçekleştirilen ve kamu görevine yeni başlayan personele kurumu tanıtmayı amaçlayan eğitim, internetten de canlı olarak yayınlandı. İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen oryantasyon eğitimine ilk olarak kurum dışında görev yapan personel de online olarak katıldı. 

Daire Başkanları ve birim müdürlerinin kurumu tanıtan sunumunda çalışanlar, sordukları sorularla kurumu daha iyi tanıma olanağı buldular. Oryantasyon eğitimine ASKİ Genel Müdür Yardımcıları Cüneyt Öztürk, Mahir Özcan ve Zülfikar Altay, daire başkanları ve çalışanlar katıldı. Gün boyu süren eğitimlerin açılış konuşmasını ise ASKİ Genel Müdürü Öztürk yaptı. 

“ASKİ’NİN KIYMETLİ BİRER PARÇASISINIZ” 

Genel Müdür Öztürk, konuşmasına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın sevgi ve başarı dileklerini ileterek başladı. Öztürk, çalışanlara, “Ulu Önderimiz ve Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşları ve aziz milletimizle birlikte kurduğu cumhuriyetimizin Başkent’i Ankara’mızın en önemli kuruluşlarından birisi olan ASKİ Genel Müdürlüğü’nün artık kıymetli birer parçasısınız” diye seslendi. 

Öztürk, “Yaşamın temel kaynağı olan suyu, insanlarımızla buluşturmakla görevli bu büyük ve köklü kurumun yani ASKİ ailesinin yeni fertleri olarak, 5 buçuk milyona yakın Ankaralıya kaliteli ve içilebilir suyu ulaştırmak gibi hayatı direkt etkileyen önemli bir görevi üstlendiniz. İster mühendis, ister beden işçisi ister büro çalışanı yani yaptığınız görev ne olursa olsun ortaya koyacağınız emek, özveri ve bilginizle ASKİ’ye değer katacağınıza olan inancım tamdır” diye konuştu. 

“İLKEMİZ KUSURSUZ, TİTİZ VE DİSİPLİNLİ ÇALIŞMAK” 

Hizmetin sorunsuzca halka ulaştırılmasının önemine vurgu yapan Öztürk, şunları kaydetti: 

“Bizler başkentimizde sürmekte olan tabii ve beşeri hayatın can damarlarının emanet edildiği ayrıcalıklı ASKİ çalışanlarıyız. Bu kutsal görevi yerine getirirken kurumumuzun yöneticiliğini üstlenmiş bizlerin de tabii ki sizlerden beklentileri olacak. Ankaralılara bugüne kadar ulaştırılan hizmeti daha üst noktalara taşımalı, çalışmalarımızı her seferinde daha nitelikli ve hızlı şekilde yürütmeliyiz. Kurumumuza olan güveni de aynı oranda pekiştirmek amacıyla kusursuz ve titiz çalışmayı, disiplinli olmayı ilke edinmek önceliklerimiz arasına girmeli. Bizler bu duygularla görevimizin başındayız. Sizin de bizlerle aynı vizyonu paylaşarak ASKİ’yi ileriye taşıyacak çalışmaları yürüteceğinizden en ufak bir kuşkumuz yok. Size şimdiden başarılar diliyorum. Hem amiriniz hem de çalışma arkadaşınız olarak, Ankaralıların ihtiyaçlarını en hızlı ve nitelikli biçimde gidermek için sizlerle birlikte gece gündüz ayırmadan çalışacağım. Sizlere kapım 24 saat açık olacak. ASKİ ailesine hoş geldiniz.” 

DAİRE BAŞKANLIKLARI TANITILDI 

Gün boyu süren eğitimlerde ASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren 16 daire başkanlığının görev ve sorumluluk alanları hakkında bilgi verildi. Slaytlar eşliğinde sunulan hizmet içi eğitimde, kamu personelinin özlük hakları başta olmak üzere kurum içinde uyulması ve bilinmesi gereken konular ile protokol kuralları da anlatıldı.

Haber Fotoğrafları