ASKİ DEN ABONELER İÇİN ALINAN ÖNLEMLER

EVİNDE KAL SAĞLIKLA KAL TÜRKİYE

ASKİ’DEN ABONELER İÇİN ALINAN ÖNLEMLER 

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü; tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan salgın hastalık koronavirüsten  (Covid-19) toplumu korumak amacıyla abonelerine yönelik bir dizi önlem aldı. 
Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmelerde pandeminin yayılmasının önlenmesinde en önemli etkenin hijyen kurallarına uyumlu hareket etme, özellikle gün içerisinde su ve sabunla ellerin sıklıkla yıkanması (en az 20 saniye), ellerin yüz ve gözlere sürülmemesi gerektiği uyarıları yapılmaktadır. Ayrıca zorunlu kalınmadıkça kalabalık mekânlardan uzak durulması, dış mekânlarda da yüzey ve insanlarla temastan kaçınılmasının tavsiye edildiği görülmektedir.  
 ASKİ Genel Müdürlüğü olarak bu kapsamda Başkentlilerin, hijyen koşullarına uygun bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için abonelikler üzerinde bulunan bazı kısıtlamaları ve borçları ertelerken, işlemleri online üzerinden yapmaya, 65 yaş üzeri kartlı su sayacı kullanan mesken abonelerine de hanelerinde su yüklemeye başladık. 
               
ASKİ Yönetim Kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda; 

1-Mekanik sayaca sahip mesken tipi abonelerde, ödenmemiş borçlarından dolayı yapılan su kapama  işlemleri geçici olarak durdurulmuştur. Ödenmemiş borçlarından dolayı, daha önce su kapama işlemi yapılmış ve su kullanamayan 22 bin mesken abonesinin su açma işlemleri gerçekleştirilmektedir.  

2-Yeni abonelik, abone değişikliği, inşaat aboneliği ve abone tahliye işlemleri www.aski.gov.tr adresinde yapılabilen randevu sistemi ile gerçekleştirilmektedir. Randevu alınmaksızın yapılan talepler gerçekleştirilmemektedir. Bu sayede hizmet merkezlerimizde yaşanabilecek yoğunlaşma önlenmektedir.  

3-Abone değişikliği ( konut), abone iptali, fatura itiraz, sayaç arıza (değişim)  başvurusu gibi işlemler www.onlineislem.aski.gov.tr adresinde online olarak gerçekleştirilen başvurular doğrultusunda, vatandaşlarımız hizmet merkezlerimize gelmeden gerçekleştirilmektedir. Bu sayede hizmet merkezlerimizde yaşanabilecek yoğunlaşma önlenmektedir.  

4-Geçmiş dönemlere ait borçları nedeniyle su satın almak isteyen kartlı su sayacına sahip konut tipi aboneliklerinde,  yapılan ödeme miktarının yüzde 50’sinin geçmiş borçlara ilişkin olarak mahsup edilmesi ve geri kalan yüzde 50’lik bedel karşılığı yükleme yapılması işlemi geçici olarak durdurulmuş ve ödenen miktarın tamamı karşılığında yükleme yapılabilmesine imkan tanınmıştır. 

5-Halen herhangi bir şekilde borçlu olmaları nedeniyle sistemde su satın alma işlemlerine yasak konulmuş kartlı sayaca sahip abonelerden konut tipi aboneliklere ilişkin su satın alma yasağı geçici olarak kaldırılmıştır. Bu kapsamda bulunan abonelerimiz diledikleri takdirde su yükleme işlemi yapabileceklerdir.