ASKİ ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETTE…

-ASKİ ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETTE… 
-ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN KAPASİTESİ ARTIRILARAK YENİLENEN  “616 10 00” NUMARALI “ASKİ ÇAĞRI MERKEZİ” HİZMETE GİRDİ
-“ASKİ ÇAĞRI MERKEZİ”  7 GÜN 24 SAAT SÜRESİNCE 31 KİŞİLİK PERSONEL İLE BAŞKENTLİLERİN TALEP VE SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETMEYE DEVAM EDECEK
-ASKİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI CÜNEYT ÖZTÜRK: “YENİLENEN ASKİ ÇAĞRI MERKEZİ, KISA SÜREDE ETKİN ÇÖZÜM SAĞLAYACAK”  
                Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ)  Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ASKİ Çağrı Merkezi’nin personel sayısı artırılarak yenilendi. Başkentlilerin, “616 10 00” numaralı telefonla talep ve sorunlarını   iletebildikleri ASKİ Çağrı Merkezi, 31 kişilik personel ile 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vermeye başladı.  
        ASKİ Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Halkla İlişkiler Müdürlüğüne bağlı hizmet veren ASKİ Çağrı Merkezi’nin, personel sayısı arttırılarak, mekânsal olarak da yenilendikten sonra törenle hizmete açıldı.  ASKİ Genel Müdür Yardımcıları Cüneyt Öztürk, Zülfikar Altay, Mahir Özcan ve Murat Tütüncübaşı’nın katılımıyla gerçekleştirilen ASKİ Çağrı Merkezi’nin açılışına daire başkanları ile çok sayıda personel katıldı. 
İLK TELEFONA YANIT GENEL MÜDÜR YARDIMCISI ÖZTÜRK’TEN 
        Açılışta konuşan ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Öztürk,  ASKİ Çağrı Merkezi’nin Ankaralılara daha iyi hizmet vermek amacıyla kurumun Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hayata geçirildiğini söyledi. Öztürk, açılış sonrasında ASKİ Çağrı Merkezi’ne gelen bir telefonu ise bizzat kendisi yanıtlayarak, vatandaşın sorununa ilişkin bilgi vererek, çözümünü sağladı.
          Kapasitesi arttırılarak, çalışma ortamı da yenilenen Çağrı Merkezi’nin 7-24 saat Başkentlilerin hizmetinde olacağını ifade eden Öztürk, merkezin vatandaşların ASKİ ile ilgili istek ve taleplerini ilgili birimlere ileterek kısa sürede etkin ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacağını kaydetti.   
GÜNDE ORTALAMA BİN ÇAĞRI
        ASKİ Çağrı Merkezi çalışanı Ayşe Okur,  Ankaralıların ASKİ’nin kendi faaliyetlerinden kaynaklı sıkıntılarının dışında her türlü sorunlarını da kendilerini ilettiklerini ifade ederek, “ Toplam 31 kişiyiz ve hafta sonu, bayram tatili dinlemeden 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz. Ortalama günde bin çağrıyı yanıtlıyoruz” dedi.  Okur, su kesintisi gibi özel durumlarda ise günde bin 500 çağrıyı yanıtladıklarını söyledi.  Okur, “Sorunlar genelde 2 dakikalık bir telefon konuşması ile çözüme ulaştırılıyor. Bazen de duruma göre görüşme 7 dakika sürebiliyor” diye konuştu. 
         ASKİ Çağrı Merkezi çalışanlarından İsa Tuncer de,  “Sorunların çözümü için canla başla hizmet veriyoruz. Gece ve gündüz vardiya sistemi ile çalışıyoruz” dedi. 
“BAŞKENT 153” İLE KOORDİNELİ ÇALIŞMA 
        ASKİ Çağrı Merkezi bünyesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi “Başkent 153” hattı ile koordineli şekilde çalışan Mavi Masa birimi de yer alıyor. Vatandaşlar, bu birim için ağırlıkla Başkent 153 hattı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER),  Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’nin web sitelerinden kayıt oluşturabilirler. 
        Çalışmalar hakkında bilgi veren birim yetkilileri, doğrudan ASKİ’nin sorumluluk alanına giren konularda, söz konusu kanallardan oluşturulan kayıtların ASKİ içinde ilgili daire başkanlıklarına iletildiğini kaydederek, günlük  300-350 arasında kayıt oluşturulduğunu söylediler.   
SMS İLE SU KESİNTİSİ DUYURUSU 
          Bölgelerde gerçekleştirilen planlı su kesintilerinin bir gün önceden mahalledeki kayıtlı abonelere, cep telefonundan otomatik mesaj gönderilerek bilgi verildiğini ifade eden yetkililer, bu sayede vatandaşların önceden önlem alarak mağdur olmalarının önünde geçildiğini vurguladı.  
         Ankara Büyükşehir Belediyesi, mobil araçlarla vatandaşların sorunlarına daha hızlı ve etkin çözüm sağlamak amacıyla “ALO 153 Mavi Masa” hattını yenileyerek “Başkent 153”ü devreye sokmuştu. ASKİ Çağrı Merkezi’de, su ve kanal işleriyle ilgili olarak tıpkı Başkent 153 gibi Ankaralılara kesintisiz destek sağlıyor.  

Haber Fotoğrafları