Basın Açıklaması

Son günlerde yaşanan yoğun yağış nedeniyle Ankara’da baskınlardan kaynaklı hasarlar meydana gelmiştir. Ekiplerimiz vatandaşlarımızdan gelen başvurular üzerine ivedilikle olay yerine ulaşmış, anında müdahale ile Ankara’mızın dört bir yanındaki ev ve iş yerlerindeki olumsuzlukları gidermek adına çalışmalarını sürdürmüşlerdir. Çalışmalarımız 24 saat esaslı olarak devam etmektedir.

Meydana gelen hasarların en büyük nedeni ise kentimizin senelerdir çözülemeyen altyapı sorunudur.

Asla şikâyet etmek huyumuz değildir ancak; 

Göreve geldiğimiz günden bugüne değin Ankara’nın geçmişten gelen altyapı sorunlarını birden fazla kere dile getirmiş olup, bu sorunların çözümü için talep ettiğimiz kredi belediye meclisi tarafından oy çokluğuyla sürekli olarak reddedilmiştir.

Daha önceki yıllarda her yıl milyarlarca dolar, altyapı sorunlarının çözümü yerine, hayali projelere aktarılırken; 2019 yılında ASKİ 274 milyon 266 bin 275 TL zarar etmiş olup bu sene ise bütçesi 472 milyon lira zarar edecek şekilde belediye meclisince kabul edilmiştir. 

Bir tek çocuğumuzun bile yatağa aç ve açıkta girmesi, hiçbir siyasi çekişmenin altından kalkamayacağı bir bedeldir. 

Şeffaf ve hesap veren belediyecilik anlayışımız doğrultusunda bunu ‪Ankaralılara duyurmanın boynumuzun borcu olduğunu düşünüyor, hangi şartlarda olursa olsun tüm engelleme ve zorluklara rağmen altyapı projelerimizi teker teker gerçekleştireceğimizi duyurmak istiyorum.‬‬‬

Bizim için öncelikli olan Ankara’dır, 6 milyon vatandaşımızdır ve hep öyle kalacaktır.

Saygılarımla
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı
Mansur Yavaş