ASKİ’DEN PLANLI SU KESİNTİSİ: 26 YILLIK İÇME SUYU VANALARI DEĞİŞTİRİLİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, Etimesgut, Sincan ve Yenimahalle’ye içme suyu sağlayan, 26 yıl önce yapılan ve 10 yıldır da çalışmayan şebeke ana boru vanalarının değişim, tamir ve montajlarını gerçekleştirecek. Bölgede olası arıza vb. su kesintilerinde tüm ilçenin suyunu kesmek yerine noktasal kesintiler ile çözüme gidilmesini sağlayarak, onarım süresi kısalacak 13 kilometrelik hat boyunca 13 noktada 15 vananın değişim ve montajı yapılacak. 300 personel, 30 iş makinesi, 20 ekip aracı, 15 mobil grup, 8 vidanjör ile adeta çıkarma yapılacak çalışmalar nedeniyle söz konusu ilçelere bağlı bazı mahallelerde 01 Ağustos Pazartesi günü saat 23.59’dan, 2 Ağustos Salı saat 23.59’a kadar 1 gün süreyle su kesintisi uygulanacak. Ayrıca acil ihtiyacı karşılayacak şekilde su tankerleri de hizmete hazır halede bekletilecek.

 

   Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Başkentlilerin daha sağlıklı, kaliteli ve temiz içme suyuna kavuşması adına Etimesgut, Sincan ve Yenimahalle’ye içme suyu sağlayan, 26 yıl önce yapılmış ve 10 yıldır da çalışmadığı tespit edilen vanaları değiştiriyor.

  Bu kapsamda 300 personel ve 73 araçla bölgeye çıkarma gerçekleştirecek olan ASKİ Genel Müdürlüğü, 13 kilometrelik hat boyunca, 13 noktadaki 15 vananın değişim ve montajını gerçekleştirecek. Ayrıca acil ihtiyacı karşılayacak şekilde su tankerleri de hizmete hazır halede bekletilecek. Çalışmaları ivedilikle bitirmek adına hummalı bir çalışma gerçekleştirecek olan ekiplerin montajları sırasında zorunlu olarak Etimesgut, Sincan ve Yenimahalle’ye bağlı bazı ilçelerde 1 gün süreyle su kesintisi uygulanacak.

 

26 YIL ÖNCE YAPILAN VE 10 YILDIR ÇALIŞMAYAN VANALAR

   Şebeke hatlarının musluğu görevi gören, sel ve su taşkınlarının önlenmesinde de büyük rol oynayan vanaların değiştirilmesi için 300 personel, 30 iş makinesi, 20 ekip aracı, 15 mobil grup, 8 vidanjör ile 1 Ağustos Pazartesi günü gece yarısı çalışmalara başlayacak ekipler, 24 saatte tüm değişim ve montajları tamamlamayı planlıyor. Ayrıca acil ihtiyacı karşılayacak şekilde su tankerleri de hizmete hazır halede bekletilecek.

   26 yıl önce yapılan ve 10 yıldır da çalışmadığı tespit edilen vanaların değişim ve montajları süresince söz konusu ilçelerin bazı mahallelerinde 1 Ağustos 2022 Pazartesi günü saat 23.59’dan 2 Ağustos 2022 Salı günü saat 23.59’a kadar 1 gün süreyle su kesintisi uygulanacak.

   Vana değişimi nedeniyle zorunlu olarak uygulanacak ve 1 gün boyunca su kesintisinin yapılacağı ilçe ve mahalleler şunlar:

 

Etimesgut İlçesi:

Etiler, 30 Ağustos, Kazım Karabekir, Süvari, Piyade, Topçu, Elvan, Oğuzlar, Ayyıldız, Atakent, Bahçekapı, Erler, Şeker, Tunahan, Eryaman, Şehit Osman Avcı mahallelerinin tamamı ile Yeşilova Mahallesi Destek Sokağı.

 

Sincan İlçesi:

Selçuklu, Maraşal Çakmak, Andiçen, Atatürk, Tandoğan, Malazgirt, Pınarbaşı, Osmanlı, Ertuğrulgazi, Ahi Evran, İstasyon, Akşemsettin, Plevne, Saraycık, Yunus Emre, Ulubatlı Hasan, Fatih, Gazi Osman Paşa, Gökçek, Mevlana, Törekent, Osmaniye, Organize Sanayi Bölgesi, Menderes, Çoğlu, 29 Ekim, Adalet, Mustafa Kemal ve Fevzi Çakmak mahalleleri.

 

Yenimahalle İlçesi:

Yeni Batı Mahallesi ile Batı Sitesi Mahallesi’nin bir kısmı.