ASKİ Genel Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yetkililerinin Katılımı İle Ulusal Su Bilgi Sistemi Veri Paylaşımı ve İşbirliği Toplantısı Gerçekleştirildi

ASKİ Genel Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında ulusal su bilgi sistemi veri paylaşımı ve işbirliğinin sağlanmasına ilişkin detayların görüşüldüğü toplantı 04.07.2018 tarihinde ASKİ Genel Müdürlüğünde gerçekleştirildi. 


ASKİ Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Cumali KINACI başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü / Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, TÜRKSAT A.Ş. ve ASKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri katılım sağladı. Toplantıda, Sayın Prof. Dr. Cumali KINACI’ nın açılış konuşmasını takiben, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından USBS hakkında bilgilendirme sunumu ve sistem tanıtımı gerçekleştirildi. Detaylı veri taleplerinin de görüşüldüğü toplantı, işbirliği ve teknik çalışmaların devamı kararı ile sonlandırıldı. 

Su Yönetimi Genel Müdürlüğü sorumluluğunda yürütülen ve 2017 yılında kurulumu tamamlanan Ulusal Su Bilgi Sisteminin (USBS) maksadı; Ülkemizde suyun tek bir sistem aracılığıyla yönetilmesini, su verilerinde mükerrerliğin önlenmesini, kurumlara, üniversitelere ve vatandaşa e-devlet kapısı üzerinden hizmet verilmesini sağlamaktır. 

Projenin FAZ II çalışmaları kapsamında, sistemin geliştirilmesi, ileri entegrasyonların sağlanması, veri tutarlılığı ve kalitesinin arttırılması, veri ve veri modelinin iyileştirilmesi, otomatik veri transfer araçlarının geliştirilmesi, veri standardizasyonun sağlanması ve veri analiz araçlarının geliştirilmesi hedeflenmektedir. 

USBS Yaygınlaştırma çalışmaları sürecinde 7 Adet Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile veri paylaşımı ve işbirliği çalışmaları yürütülecektir.

Haber Fotoğrafları