Aski’den Kurban Atıkları Uyarısı


Genel Müdürümüz Prof. Dr. Cumali KINACI, vatandaşlarımızın kurban atıklarını kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarına atmamaları konusunda vatandaşları uyardı. 

Dere yataklarına, atık su ve yağmur suyu hatlarına çöp torbaları, boş damacanalar, hafriyat atıkları ve özellikle Kurban Bayramı'nda kurban atıklarının atıldığını hatırlatan Genel Müdürümüz Prof. Dr. Cumali KINACI “Bazı vatandaşlar, Kurban atıklarını kanallara atıyor. Kurban atıklarının hatlara atılması sonucunda kanallar tıkanıyor, büyük zararlar meydana geliyor. Yağış durumunda atıklarla tıkanan hatlardan dolayı ciddi su baskınları yaşanıyor" dedi.

  ASKİ'nin, Kurban Bayramı tatili süresince, yapılan hizmetlerin kesintisiz sürdürülmesi amacıyla 7/24 gerekli tüm önlemleri aldığını belirten Genel Müdürümüz Prof. Dr. Cumali KINACI, "Vatandaşlarımızdan kurban atıkları konusun da duyarlı olmalarını, kurban atıklarını, kurban kesim yerlerinde gösterilen uygun yerlere bırakmalarını, başkentlilerin bu konuda duyarlı olacaklarına inanıyoruz,  Bu vesileyle vatandaşlarımızın ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik ediyoruz." dedi.