5. SU KAYIP VE KAÇAKLARI TÜRKİYE FORUMU

5. Su Kayıp ve Kaçakları Türkiye Forumu,  09-11 Ekim 2019 tarihlerinde Ankara’da ATO Congresium Fuar Merkezi’nde yapıldı. Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği (AKATED) tarafından düzenlenen Foruma, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon İdareleri Genel Müdürlükleri ve yerli yabancı özel sektör firmaları katılım sağlamıştır. Forum kapsamında yer alan fuarda, Genel Müdürlüğümüzde stant kurarak su kayıplarında kullandığımız teknoloji ve projeler hakkında katılımcılara bilgi aktarmıştır.

Üç gün süren forumun ilk gününde; Genel Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Cumali KINACI, Su Yönetimi Genel Müdürü Sayın Bilal DİKMEN ve Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Akif ÖZKALDI tarafından Türkiye’de su kayıp ve kaçakları ile nasıl mücadele edileceği, su yönetiminde yenilikçi çözümler, suyun geleceği, stratejik planlama ve suyun finansmanı gibi hususlarda bilgiler verilmiştir. Su kayıplarının azaltılması hususunda çalışmalar gerçekleştiren kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarına, yenilikçi yaklaşımlarına katkı sağlamak amacıyla ödüller verilmiştir. 

Forumun ikinci gününde, yüksek oranlara ulaşan içme suyu sistemlerindeki su kayıpları ile ilgili durum analizi, sorunlar ve çözüm alternatifleri değerlendirilmiştir. Su yönetiminde iyi uygulama örnekleri,  kazısız teknolojilerin gerekliliği hakkında konuşmalar ve sunumlar yapılmıştır.  Genel Müdürlüğümüz çalışanları Erkan SARI ve Harun EMİR tarafından, Ankara'da su kayıplarını önlemeye yönelik yapılan çalışmalarla ilgili bilgi paylaşımı yapılmıştır. 

Forumun üçüncü gününde, tarımsal sulamalarda kullanılan suyun kontrolü ve kayıpların azaltılmasına ilişkin yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verilmiştir.
Genel Müdürlüğümüzün Altın Sponsor olarak katıldığı ve destek verdiği Forum, 11 Ekim Cuma günü sona ermiştir.

Haber Fotoğrafları