-ASKİ’DEN DEPREMZEDELERE DESTEK: BÖLGEYE 8 YARDIM TIRI VE 5 TIR İÇME SUYU GÖNDERİLDİ

     Tüm Türkiye merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 2 deprem ile yasa boğulurken Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü de 549 teknik personel, 58 araç ve iş makinesi ile depremzedelere destek oluyor.  ASKİ, ilk aşamada deprem bölgesine 8 yardım TIRI ile 5 TIR da içme suyu gönderdi.

     Başkent Ankara, Türkiye’de 10 ili vuran 6 Şubat depremi nedeniyle adeta tek yürek oldu. Tüm birimleriyle seferber olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, arama kurtarma çalışmalarına katılırken depremzedeler için yardım kampanyası da başlattı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kuruluşu ASKİ ise 549 teknik personel, 58 araç ve iş makinesi ile depremzedelere destek olmaya çalışıyor. ASKİ, deprem bölgesine gönüllü vatandaşlar ile toplanan 8 yardım TIRI  ile 5 TIR da içme suyu ulaştırdı.

     Türkiye’yi yasa boğan depremde can kaybı 8 bin 574’e yükseldi. Yaralı sayısı 49 bin 153, 10 ilde yıkılan bina sayısı ise 6 bin 444 olarak kayıtlara geçti. Gönüllülerin katkısıyla ASKİ kampusu içinde toplanan yardımları organize eden ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, şöyle konuştu:

Ülke olarak tarifi imkânsız böylesine büyük bir acının yaşandığı günde Ankaralı vatandaşlarımıza ile değerli mesai arkadaşlarım ASKİ çalışanlarına gösterdikleri bu büyük dayanışma ve duyarlılık için çok teşekkür ediyorum. Bu acı olayın duyulduğu andan beri çok ciddi bir yardım akışı oldu. Yardımlar gün boyunca sürdü. Gece ve şu anda da yüklemelerimiz devam ediyor. İhtiyaç olan yerlere malzemeleri ulaştırmak adına çok ciddi bir özveri, büyük bir isteklilik var. Ben tekrar tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Daha sonra ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk ile birlikte ASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanlarıyla birlikte  Büyükşehir Belediyesi, bağlı birim ve iştiraklerindeki  personelden oluşan arama-kurtarma ekiplerinin deprem bölgesine uğurlandığı törene katıldı.    

Merkez üssü Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 Pazartesi saat 04.17’de 7.7 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından, aynı gün Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.   Deprem Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa , Malatya,  Diyarbakır ve Adıyaman’ı kapsayan 10 ilde  büyük yıkımlara neden oldu.        

Haber Fotoğrafları